Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Recept på snabb, god och somrig fruktsallad

  2 augusti 2017

  Ser jag ett recept på en snabb och smarrig efterrätt så är jag inte sen att prova. Nu senast en fruktsallad på Nyhetsmorgon härom veckan. Förenklat så kan jag säga att det var melonfruktsallad i sockerlag, havrekrisp med kesella och vit choklad. Eftersom jag inte hade alla ”tv-ingredienserna” hemma så blev det istället min egen variant:

  Annons

  Fruktsallad: 1 liter jordgubbar och 2-3 persikor

  Havrekrisp: 1 dl socker, 1,5 msk smör och 1 dl havregryn.

  Kräm: 100 g vit choklad och 2 dl kesella

  Dekoration: riven lime och citronmeliss

  Det gick snabbt och enkelt att trolla ihop och såhär kan du göra:

  Smält sockret i stekpanna sen i med smöret som också ska smälta. Rör! Sist ner med havregrynen. Stäng av plattan och rör runt så att grynen täcks med socker. Bred ut på på bakplåtspapper. Låt stelna. Perfekt att göra i förväg.

  Smält chokladen, låt den svalna och vispa ihop med kesellan. Täck över och ställ in i kylen. Går också bra att göra i förväg.

  Skiva frukten och lägg upp på ett fat. Klicka över krämen och fördela bitar  av havregrynskrispet över frukten. Dekorera med riven lime och citronmeliss.

  Fruktsalladen blir krämig istället för blöt när man inte har någon sockerlag. Hade jag velat skiva frukten i förväg så hade jag nog pressat lite citron på den. Björnbär och lite kiwi hade nog också passat bra till. Men som sagt, det här var vad jag hade hemma i kylen.

  Här är två av mina favoritrecept:

  Godaste tomatpajen med filodeg och feta

  Bästa plockmaten den gudomliga pizzan 

  Intresserad av fruktsalladen? Här är en länk till orginalreceptet av Daniel Lakatosz på Nyhetsmorgon

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar