Annons
Annons

Receptet på mina godaste frukostfrallor


Jag lovade att ge er receptet på mina godaste frukostfrallor med rågkross och linfrö. Enkla att göra och perfekta till helgfrukosten! Du gör dem i två steg:

Dag 1 (kvällen innan)

  • 1 dl rågkross
  • 1 dl hela linfrö
  • 2 tsk salt
  • 3 dl kokande vatten

Häll det kokande vattnet över rågkrossen, linfröna och saltet. Rör runt. Täck bakbunken med en handduk. Tar max 10 min, lätt som en plätt.

Dag 2 (på morgonen)

  • 3 dl vatten
  • 1 dl kesella
  • 50 gram jäst
  • ca 10 dl vetemjöl special med fullkorn

Sjud upp vattnet, tillsätt kesellan och känn efter så att det är fingervarmt före du tillsätter jästen. Häll över blandningen i bakbunken. Rör runt. Tillsätt mjölet stegvis. Knåda till en smidig men ändå kladdig deg. Låt jäsa i ca 40-45 min.

Annons

Tips efter jäsning: Istället för att stjälpa ut degen på ett bakbord brukar jag ta en stor sked och skopa upp lagom stora degklumpar direkt ur degbunken. Sparar tid och jag slipper kladdigt och mjöligt bakbord.

Grädda bullar ca 8-10 min på 250 grader i mitten av ugnen. Frallorna får inte så mycket färg så låt dig inte luras av det. Dessa bleka bullar är en riktig storfavorit hemma hos oss och jättegoda att rosta.

 

 

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons

 


Laddar