Annons
Annons

Så funkar festens basgarderob i teorin


Ska du på fest nästa helg och funderar vad du ska ta på dig? Satsa på basen och piffa till den på det sätt som lämpar sig. Det finns många sätt att sätta ihop en bas men det här är en teori på festbas. Den är överskådlig, lätt att applicera och jobba mot ifall du känner att du ännu inte har en komplett festbas.

Annons

I lördags var jag bjuden på stort ”klackarna i taket” 40-års kalas hemma hos en väninna. Från min basgarderob valde jag:

Cigarettbyxa med hög midja i blankt material från Tiger of Sweden. Jag tippar att byxorna har sju eller åtta år på nacken men de känns lika rätt oavsett när jag använder dem. Tror att jag betalade lite över 1500 kronor.

Tanken är att byxorna ska kunna hänga med i ca 10 år. 

Lös topp med raglanärm från Zara. Den är tre eller fyra år gammal och kostade strax över 500-lappen om jag inte misstar mig.

Tanken är att toppen ska kunna hänga med i 4-5 år. 

För att att visa att jag hänger med och har snappat upp trenderna valde jag att satsa på följande accessoarer:

De spetsiga pumpsen i rött har jag tidigare skrivit om i inlägget Så resonerar jag när jag köper skor. Skor är en typsik tidsmarkör och det finns inget annat som fångar trenderna så bra som just dojjorna.

Nätstrumporna från H&M är en annan grej som syns på var och varannan moderiktig 20-åring just nu.

Tanken med skorna och strumporna är att de ska användas flitigt så länge de är trendiga. 

Resten då? Den sista lilla biten handlar om att få ögonen att vandra dit du själv vill. Jag satsade på örhängen eftersom jag ville undvika att folks blickar skulle fastna på skorna och strumporna.

Det är upp till var och en att satsa på den sortens smycken som passar bäraren. En del vill ha bijouterier från kedjorna medan andra satsar på traditionella designersmycken. Jag har lite av båda och har inga problem att blanda billigt och dyrt. Örhängena kan du läsa om i inlägget Fråga och svar: klädkris, bröllop och klädkod där du också ser en annan svartvit festoutfit.

Så här såg jag ut på en fest 2010 när maken tog bild med mobilkameran (det har ju hänt lite med tekniken och kvaliteten). Byxorna är de samma, den vita festtoppen är en  sidentopp från Filippa K. Istället för örhängen valde jag att låta behåbandet skymta för att dra blickarna uppåt från skorna.

Same, same but different. Är du med på teorin?

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons

 


Laddar