Annons
Annons

Så pratar du om utseende med din tonårsdotter


Hur pratar man med sina döttrar om utseende och kropp?  Själv har jag haft förmånen att uppfostra två tonårstjejer och jag vet av egen erfarenhet att det inte alltid är så lätt att prata om. Här är tips på hur du pratar om utseende och kropp med din tonåring:

Annons

Den viktiga vikten! Kommentera varken uppgångar eller nedgångar. Punkt.

Din egen kropp! Prata inte illa om din kropp eller sucka över siffran på vågen. Prova istället att säga att du känner dig fin och att du strålar för att du mår bra. Prata om en stark kropp och uppmuntra din dotter att motionera med dig. Vi åkte till exempel Tjejvasan ihop. Lär din dotter att kavla upp ärmarna och bli lite skitig. Därför uppmuntrande jag mina flickor att bli hästtjejer när intresset visade sig.

Andra kvinnor! Håna inte andra kvinnors utseende eller prata illa om någons kropp. Varför inte ta med dig dottern till en bastu? Behöver jag nämna att jag har bastun i blodet… För det finns inget bättre ställe att lära sig att vi alla är lika, men att var och en av oss kommer i sin egen unika utformning. Där kommer din dotter att se unga, gamla, starka, krokiga, smala och tjocka – äkta kroppar på riktigt.

Dieter! Räkna inte kalorier högt och dissa inte maten vid matbordet för att du bantar. Istället kan du ta med dig din dotter på gastronomiska äventyr. Upptäck ny spännande mat. Att frossa i nyttig, färgrik och spännande mat gör att där kan finnas lust att vara i köket. Sen är det lika viktigt att unna sig goda, smarriga och söta godsaker. Eller ännu bättre – kunna baka dem! Ge dem matlust!

Mer läsning:

Katarinas krönika: Ny mammaroll när barnen flyttar hemifrån!

Stilexperten om flickors ideal och mammors ansvar!

Katarinas krönika: Med lagom på recept!

Följ mig på Instagram! Där heter jag katarinaalthin

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons

 


Laddar