Annons
Annons

Så tacklar jag stressen som egen företagare


 

Hur håller jag stressen i schack undrar mina väninnor ibland. Mitt recept är att våga vara en latmask. Ibland uppstår oväntade luckor i schemat och idag är en sådan dag. Planen är att skrota runt på hemmaplan. Maken är bortrest och jag ska bara läsa böcker, dricka kaffe och slappa. Dagens outfit är en superskön mix av joggingbrallor och någon av döttrarnas gamla skoltröja.

Annons

Min nya bokhög som jag ska sätta tänderna i så snart kaffet är klart.

 

Som egen företagare är det lätt hänt att man trycker lite för hårt på gaspedalen. Jobben och uppdragen är så roliga att det är svårt att tacka nej. Andra gånger vågar man inte tacka nej av rädsla för att inte få nya gigg.

Jag insåg tidigt att jag inte är så duktig på att stänga av jobbet. Ständigt snuddar hjärnan vid jobbsaker men under vägs har jag lärt mig att ändå lata mig i veckorna. Det kan vara som idag när jag bara ska skrota runt. Dagar utan måsten är viktiga för mig.

Jag prioriterar till exempel alltid sovmorgnar framför lediga kvällar. Kan jag till exempel köra hem efter en kvällsföreläsning så gör jag hellre det än att jag sover på hotell. Hur lyxigt det än må vara med hotellfrukost så är det för mig bäst att vakna upp hemma och få ta morgonen med ro. Det håller stressen borta för mig. Hur gör du? Berätta!

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar