Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Sill à la Russe – Godaste sillen till midsommar! 

  6 juni 2017

  Vi kom hem från Norrland sent igår. Vi har firat nationaldagen hemma och jag har delat tiden mellan solstolen och tvättstugan. Ville ändå göra det lite extra lyxigt och bjöd maken på lunch. Det blev skåpmat – av den lyxigaste och finaste sorten nämligen Sill á la Russe. 

  Annons

  Receptet är enkelt: matjes på ett fat med ett täcke av gräddfilsblandning (gräddfil med senap). Sen garnerar du med tärningar av inlagda rödbetor, rödlök, ägg, kapris, grönt äpple, gräslök, kokt potatis och saltgurka. Det ska vara kokta morötter också men det hade jag inga. 

  Till det drack vi alkoholfri öl och åt tunnbröd från Gäddede, vanligt knäcke och Västerbottenost. En lyxigare lunch på vår nationaldag som passar lika bra till midsommar! 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar