Annons
Annons

Skänk gamla glasögon till hjälporganisationer


Här står jag och sorterar böcker för 6 år sedan. Hur många par brillor har jag inte hunnit avverka sedan dess och som nu bara ligger och dammar i lådor.

Jag skrev igår på min Instagram att jag skänker vidare mina gamla glasögon till Peru. Det är via hjälporganisationen Optiker utan gränser som startades av Synoptik och som hjälper människor i tredje världen att se bättre. Nu samlar man in glasögon för den kommande resa i vår.

Annons

Du kan också skänka gamla glasögon som du inte längre har användning för. Du bara lämnar dina begagnade glasögon i någon av Synoptiks butiker. HÄR kan du läsa lite mer om vårens resa till Peru och hur det fungerar.

Följ mig gärna på Instagram! Så här såg det ut i går på min sida katarinaalthin. De gula brillor behåller jag nog ett tag till men sen vore det kul om de också kunde få ett nytt liv när jag byter till nya.

Fler sätt att hjälpa:

Specsavers samlar in glasögon till förmån för behövande barn och vuxna i och runt SOS Barnbyar i Dar es Salaam i Tanzania. Läs mer HÄR.

Lions har startat Lions Recycle for Sight dit du kan skicka eller donera begagnade glasögon. Läs mer HÄR.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar