Annons
Annons

Skor som funkar till begravning och fest


 

Vilka skor ska jag ha på begravningen?

Jag skall på begravning i slutet av augusti (dvs, det kan bli varmt). Jag behöver/vill vara ordentligt finklädd. Jag har en svart klockad kjol (”begravningskjolen”) och en krämfärgad blus, som blir jättebra. Ev en snygg svart kofta till det. Men hur gör jag med strumpbyxor och skor?  Nylonstrumpor och öppna sandaler funkar väl inte ?  Högklackat är uteslutet i kyrkan (jag är lång), men en liten klack är ju snyggare än helt platt. Skulle vilja få tips i bloggen på svarta ”fin-skor” som kan passa både på begravning och  i festliga sammanhang. Jag är 50 år, och drar minst sko-storlek 40, och jag vill inte att det blir för tantigt.

Annons

Hälsningar Mia

Katarina svarar:

Till en begravning rekommenderar jag strumpbyxor och en ”klädd” sko. Med andra ord skippa sandaletter, modeller med öppen tå eller den sorten sko som har allt för mycket dekorationer.

På sommaren behöver du nödvändigtvis inte välja en svart sko till dina hudfärgade strumpbyxor. Du kan också välja nude eller hudfärgade alternativ. Eller varför inte inspireras av Chanel och välja en hudfärgad pump med en svart tå?

På vintern bör du däremot satsa på tätare svarta strumpbyxor till dina svarta skor. Här kan du istället kika närmare på olika nyanser av svart när det kommer till strumpbyxorna. Det finns riktigt mörkgrått som ibland kan vara ett bättre alternativ än kolsvart. Snyggast blir det om din kjol står för svärtan och att de strumpklädda benen matchar kjolen, istället för tvärtom.

Vår och höst är övergångsperioder och då får man anpassa sig lite efter väder. Svarta strumpbyxor som inte är fullt så täta som vinterstrumporna kan vara ett alternativ till svarta skor.

Du bör eftersträva en sober klädsel och då är det bäst att skorna inte uppfattas som vågade. Avancerade mönsterdekorationer, stora ”blingiga” stenar och maffiga spännen som hamnar i blickfånget ska du slopa.

Läs gärna mitt tidigare inlägg om begravningsklädsel. I morgon visar jag  sex par skor som du kan ha både på fest och på begravning.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar