Annons
Annons

Skottar, drakar och prinsessor sätter stilen


I fantasins värld lever drakar, magiska stenar och prinsessor. Kärleken frodas men också striderna och den ljuva hämden. I veckan som varit har jag sett mode inspirerat av böcker, tv-serier och verkliga händelser. 

Annons

outlander

Har du också fastnat för filmatiseringen av Outlander? Diana Gabaldons böcker om sjuksköterskan Claire som lever på 1900-talet men av en händelse ramlar genom tiden och plötsligt befinner sig i 1700-talets Skottland? En mäktig kärlekshistoria utspelas och som tittar rycks man med. Det där 1700-tals modet kanske inte är så dumt ändå?

Klädföretaget Torrid har tagit fram en klädlinje som hämtar inspiration i serien Outlander.

Klädföretaget Torrid har tagit fram en klädlinje som hämtar inspiration i serien Outlander.

57fe76a01b0000e218ef68e6

Winter is coming!

Emilia Clarke spelar Daenerys Targaryen, the mother of dragons i serien Game of Thrones

Emilia Clarke spelar Daenerys Targaryen, the mother of dragons i serien Game of Thrones

Det sägs att första säsongen av Game of Thrones är den dyraste tv-serien genom tiderna. Den som har följt serien har säkert skaffat sig en favorit bland familjerna Stark, Lannister och Targaryen. Hejar du på den sistnämnda ätten eller är du till och med själv en ”mother of dragons” lite i smyg kan du beställa hem mönster och sticka din egen drakmössa eller sjal precis som på bilderna.

Crocheted-Dragon-Scales-will-Keep-you-Warm-in-Winter-57f43acf8385b__700 crocheted-dragon-scales-will-keep-you-warm-in-winter-3-1 Crocheted-Dragon-Scales-will-Keep-you-Warm-in-Winter-57f49f7e34794__700 Crocheted-Dragon-Scales-will-Keep-you-Warm-in-Winter-57f4a30504292__700

Sno stilen av prinsessan Diana!

 

Prinsessan Diana bär den svart cocktailklänningen som är designad av Christina Stambolian som kom att kallas "the revenge dress".

Prinsessan Diana bär den svart cocktailklänningen som är designad av Christina Stambolian som kom att kallas ”the revenge dress”.

Gillar istället det kungliga modet ska du kika in hos Asos. De har tagit fram en kollektion kläder som är inspirerade av prinsessan Diana. Bland plaggen finns en svart sammetsklänning liknande den svarta klänningen som brukar kallas ”the revenge dress”. Klänningen bar hon på en tillställning dagarna efter att Charles hade erkänt sin affär med Camilla och deras privata telefonsamtal hade offentliggjorts. Klänningen skulle bli ett slags statement och sände ett tydligt budskap – se vad du missar!

Asos klänningen blir din för 1000-lappen.

Asos klänningen blir din för 1000-lappen.

Källor: Torrid.com, BoredPanda.com, Asos.com

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar