Annons
Annons

Snyggt jeansmode i nya Måbra nr 10


Måbra-nr-10

Ni har väl inte missat att nya MåBra är ute i butik? Det är alltså nummer 10 eller oktobernumret som ni genast ska spana in om ni inte redan har gjort det. Är verkligen nöjd med modereportaget.

Vi plåtade strax utanför Helsingborg på Annelundsgård i Allerum och vi hade förmånen att ha hundar med i modereportaget. Så för att få till bilder fick vi jobba lite steg-för-steg på det här viset:

Annons

location-måbra-nr10

Hitta miljön! Det gäller ju att miljön stämmer överens på samtliga bilder och att de dessutom förmedlar rätt känsla till modereportaget. Den här gången var det jeans, höst och landsbygd som skulle speglas.

modell-måbra-nr10

Provbild med modell! När modellen är sminkad och klädd gäller det att ta lite provbilder. Fotografen Simon vill se så att modellen och miljön går ihop, att ljuset och vinklarna funkar. Simon vill helst undvika att bilden blir platt och försöker hela tiden få till vinklar som ger djup i bilderna.

hund-modell-måbra-nr10

Rekvisitan! Nästa steg blir att ta in rekvisitan och den här gången var det Annelunds egen Grand Danois Daisy som fick vara hundmodell. Det blev en klockren matchning eftersom läsarmodellen Annika själv har en hund. Fotografen Simon instruerar hundföraren Leonard hur Daisy ska stå på bilden.

daisy-måbra-nr10

Klick, klick, klick! Äntligen nu börjar det närma sig plåtningsdags. Oftas har det vid det här laget redan gått så mycket tid att makeupartisten behöver pudra modellen, jag behöver dra i kläderna eller dölja några lappar. Är man dessutom en hund så kan man hinna börja tröttna och titta på annat. Så för att få Daisy att titta in i kameran behövdes lite extra lock och pock av husse.

Måbra-plåtning-nr10

It’s a wrap! Jag brukar räkna med att det tar ungefär en timme att ta en bild. Fast då är det ju bra den proceduren som jag har berättat om här idag. Sedan jag själv började jobba med modereportage så tittar jag ofta mycket mer nyfiket på sakerna i bilden än jag gjorde förut. Nu vet jag liksom vad som ska till.

Gillar du Annikas kläder så hittar ni köpställen och mer info i tidningen! 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar