Annons
Annons

Sorgen efter en hund


Sorgen efter en älskad hund.

Sorgen efter en älskad hund.

Hoppas att ni har haft en jättefin och mysig ”alla hjärtans”-helg! Vår helg tog en vändning som vi inte hade räknat med och det blev den mest sorgsna och mest ledsamma på länge. I fredags fick vi låta vår fina hund Bettan somna in för gott. Smärtsamt och overkligt.

Annons

Googlade sorg och fick fram en massa bra artiklar om husdjur och sorgehantering. Förvånansvärt bland läsningen var ändå att många upplever ett tabu kring sorgen över ett saknat och älskat husdjur. Att det ”bara” är en katt eller hund är liksom inte tillräckligt för att vara ordentligt ledsen. Tråkigt över att man ska behöva känna så tänker jag.

Hemma hos oss är det inte konstigt att sörja en fyrbent familjemedlem. Från vår hund har vi upplevt villkorslös kärlek och tomrummet som hon har lämnat efter sig är enormt. Vi har varit jätteledsna i helgen och vi är ledsna nu.

Sorgen ser lite olika ut men det bästa receptet är att möta den när den kommer. För det gör den. Den är obarmhärtig när den sköljer över oss. Det kan vara ett visst ögonblick, ett visst ljud eller en situation som gör att det river i hjärtat men gemensamt är att det inte går att värja sig.

Snart så kommer det inte att göra lika ont längre. Sorgen kommer inte att komma lika ofta. Vi kommer att kunna tänka på vår fina hund utan att bli tunga i hjärtat och känna att tårarna kommer. Men just nu, respekterar vi vår sorg och låter den komma när den kommer.

Sorgen är kärlekens pris och för mig skänker de orden lite tröst eftersom jag tänker att jag nog måste älskat riktigt riktigt mycket…

De två sista bilderna på vår fina hund Bettan som lämnade oss i fredags.

De två sista bilderna på vår fina hund Bettan som lämnade oss i fredags.

HÄR har MåBra skrivit om fördelarna med att husdjur.

Dela
Tweeta
Maila
10 kommentarer

Annons


Laddar