Annons
Annons

Stilanalysen: när stilen blir för tung


Det är dags för ännu en ”Stilanalysen” och idag tänker jag att vi ska snacka lite om detaljer, material och proportioner.

Stil: feminin och romantisk.

Första tanke: det här känns lätt, svalt och klätt.

Andra tankar: vid första anblicken så slås man av den vackra kjolen. Det är lätt att gilla kjolens mönster. Men sen så börjar man titta på tröjan, skorna och väskan. Blir det inte lite tungt?

Annons

Förslag på ändringar: min första spontana tanke är att jag vill byta tröja. Den kan fortfarande vara stickad med långa ärmar men detaljerna vid midjan vill jag slippa. En tröja som är ”renare” i linningen drar inte ner och ger ett fullt så tungt intryck.

För när vi kikar vidare så är kjolen lång och stormönstrad, vilket tynger, men det gör inte så mycket. Det är tillsammans med den detaljerade tröjan, de detaljrika skorna och väskans form som gör att looken får ”gummigegga” under fötterna.

 

Tips! Jag tjatar alltid om att lätta outfiten. Det ska kännas som att man kan flytta fötterna med lätthet och då gäller det alltid att man inte får obalans genom att addera för många detaljer som ger ett tungt intryck när det stylas tillsammans.

Håller du med? Jag blir alltid lika glad över dina funderingar, synpunkter och tankar kring stilen! Hör av dig!

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar