I samarbete med apprl

Stilanalysen: skorna är alldeles för diskreta


Det har blivit dags för poppisinlägget ”Stilanalysen” och idag tänkte jag att vi skulle kika närmare på förhållandet mellan outfit och sko.

Stil: dressad men ändå ledigt.

Första tanke: Härligt avslappnad klädsel som är ”stilkrockad”. Överdelen är dressad och strikt medan nederdelen är slapp och ledig. Kombinationen ger en välklädd men ledig look.

Andra tankar: Vid närmare granskning så ser skorna alldeles för fjuttiga ut. De smälter ihop med fötterna. Benen kortas av eftersom brallorna är upprullade och de utanpåhängade överdelarna äter upp lite av den nedre kroppshalvan.

Förslag på ändringar: kraftigare sula på skorna hade ger en mer distinkt känsla och gett mer till den nedre kroppshalvan. Färgade eller mönstrade skor hade gjort samma sak.

Kika här om du vill se vilka skor jag hade valt att styla looken med: 

En stadig klack! Som den här modellen från Flattered (adlink). Rosa är ett bättre alternativ än hudfärgat. Fortfarande diskret men ändå inte osynlig.

En smycke! Istället för diskret hade jag satsat stort som den här härliga skon som också är från Flattered (adlink).

En uppdaterad klassiker! Loafers är aldrig fel men de får gärna kännas moderna och uppdaterade som till exempel det här paret loafers från Ellos (adlink).

Jag blir alltid lika glad över dina funderingar, synpunkter och tankar kring stilen! Till exempel, vilka skor hade du stylat looken med?

Dela
Tweeta
Maila
12 kommentarer


 


Laddar