Annons
Annons

Stilskola: så bär du mönstrade kläder


Favorit i repris!

Har du fastnat i det enfärgade träsket och tycker att det är svårt att bära mönster? Ja, jag vet att det är svårt att bryta en vana men se dagens inlägg som en liten mönsterutmaning. 

Annons

Storleken! Ja, den har betydelse – när det gäller mönster! Grundregeln säger litet mönster om du är liten och stort om du är stort.

Bilden! När du kikar på mönstret ska du försöka se vart ögat dras. Söker det sig från sida till sida eller uppåt och neråt? Blir det balans eller blir det övervikt någonstans? Isåfall vidta åtgärder med en färgklick!

Exempel: Se bilden längst till vänster. Där tar tröjan över och skapar alldeles för mycket obalans för att mönstret upptill är alldeles för stort i förhållande till mönstret nertill. Den röda väska, färgklicken, blir ett slags ankare som stabiliserar och hjäper till att lura bort ögat från tröjan och till byxorna istället. 

Mönstermix! Går alldeles utmärkt att blanda olika mönster. Välj ett mönster någonstans på överdelen och ett annat på nederdelen. Prova dig fram! Vissa personer passar bättre i stora mönster upptill och små mönster nertill och vice versa.

Kom igång! Starta försiktigt, är du en blyg viol med bara svarta och vita plagg i garderoben kan du börja där. Känns mönster på plaggen som ett stort steg kan du satsa på att kombinera mönstrade scarfs, väskor och skor.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar