Annons
Annons

Tänk på basgarderoben som en tårta


 

Tre saker att tänka på när du vill skapa dig en basgarderob. Jämför garderoben med en tårta så ska du se att det blir lite enklare. Så här ungefär:

Tårtbottnarna är dina basplagg. Typiska plagg som du alltid bär och som är favorit. Till exempel dina vanliga vardagsjeans som du har till jobbet eller kostymen om du är lite mer finklädd. Finkjolen, vita skjortan, koftan eller kavajen är andra typiska basplagg.

Annons

Fyllningen är dina vanliga plagg. Tänk på alla toppar och tröjor som du har i lådorna. Mönstrade nederdelar, roliga brallor eller häftiga jackor. Till vanliga plagg räknas sådana plagg som fungerar som komplement till dina basplagg.

Toppingen är dina accessoarer. Exempel på topping är sjalar, smycken, väskor och skor. Sådant som blir pricken över ”i:et” och som sätter den lilla extra till din outfit.

Alla delar behövs – både för att göra en god tårta och för att bygga en outfit. Jag gillar speciellt också hur man alltid kan dra parallellen mellan våra smaker och känslan och  intresset för bakning och stilen.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar