Annons
Annons

Tips: Tecken på att din foundation är gammal


Ibland är vi inte så ordningsamma som vi vill tro. Det räcker att ta en titt i sminkväskan skulle jag vilja påstå. De flesta av oss har antagligen smink som säkerligen har passerat bäst före datum, se tidigare inlägg: Så länge håller ditt smink.

Annons

Du kommer att få lite olika bud när det gäller din foundation. En del håller 6-12 månader medan andra några månader längre. Det här ska du titta efter om du tror att det finns risk för att just din foundation har blivit gammal:

Din foundation har blivit gulare! Färgen på din foundation ändras efterhand eftersom den oxiderar.

Din foundation skiktar sig! Tydliga skikt av innehållet i flaskan är ett tecken på att produkten är gammal.

Själv brukar jag byta ut min foundation varje säsong och på så vis vet jag att den inte hinner bli gammal. När jag har fått lite solbränna bukar jag byta till en mörkare och framåt hösten när brännan är borta går jag tillbaka till en ljusare. 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar