Annons
Annons

Tjejmilen Malin: nu ska jag springa maraton!


Löpcoachen Malin tar ett snack med Mia Törnblom efter loppet.

Löpcoachen Malin tar ett snack med Mia Törnblom efter loppet.

Malin – grattis till Tjejmilen! Hur kändes det?

Kul! Det var kul att träffa de andra tjejerna som jag ju har läst om i bloggen. Sen var det kul att träffa resten av MåBra-gänget såklart! Och banan som vi sprang var så himla fin.

Annons

Du som löpcoach, vad kan du mer säga om banan?

Banan var lätt att springa. Men publiken kunde gott ha hejat lite mer. Klappen och hejaropen var väldigt sporadiska. En kämpig dag kan det räcka med lite extra hejarop för att få extra bränsle.

Vilket var ditt bästa ögonblick?

Jag hade många! Tio kilometer med härligt sällskap till exempel. Eller när vi fick igång ett ganska stort gäng tjejer som sjöng Just idag är jag stark… Jag fick en high five av en snäll polis och det kändes fint! Sen kändes det riktigt gott när vi sprang hand i hand över mållinjen.

Vad har du för tips till andra som vill springa Tjejmilen?

Satsa på att ha kul. Låt inte prestationen ta över glädjen av att röra på sig. Kom ihåg att det är resan som är mödan värd. All träning du lägger ner för att fixa Tjejmilen är ju, ur ett långsiktigt hälsoperspektiv, viktigare än själva loppet.

Har du något nytt lopp eller nya mål framöver?

Närmast ligger att arrangera The Runner’s Convention som går av stapeln 1 oktober. Efter det så drar jag till Mallis för att maraton. Motionslopp är verkligen en galet bra anledning att ge sig ut och resa. Tjejmilen i Stockholm den ena dagen och maraton i Palma den nästa!

Läs mer om Malin:

Första intervjun: Den glada löpcoachen!

Andra intervjun: En löpcoach kan också felprioritera.

Bilderna från Tjejmilen

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar