Annons
Annons

Tjejmilen-Tessan har sprungit milen


Tjejmilen-Tessan sprängde gränser och sprang sin första mil!

Tessan fick mersmak och vill springa fler lopp efter Tjejmilen men nästa gång ska hon planera maten lite bättre.

Tessan – grattis till Tjejmilen! Hur var det?

Vilken upplevelse! Är imponerad över Tjejmilen som arrangemang. Musiken, uppvärmningen, peppen, mässan och maten. Det är ju många kvinnor som springer och allt funkade så smidigt. Att få delta i den här lilla gruppen i MåBra-laget var fantastiskt. Glada, pigga och starka brudar. Kändes som att vi sprungit ihop förr.

Annons

Vilket var ditt bästa ögonblick?

Precis innan start, glädjen och uppladdningen var grym. Sen självklart hela loppet i sig. Vi, inte bara lilla gruppen utan alla, peppade verkligen varandra längs hela vägen. Styrka och gemenskap är nämnaren för Tjejmilen. Stöttning ända in i mål!

På tal om pepp, kände du någongång under loppet att det var extra tufft?

Vanligtvis är det tufft i början men det brukar släppa efter en kvart och sen kan jag köra på länge. Men nu kändes det toppen fram till sex kilometer sen bara försvann energin! Helt ärligt alltså, de sista fyra vara ”bara pannben” för att inte sänka laget.

Har du funderat på varför orken tröt?

Så här i efterhand har jag ju insett att jag hade behövt mer energi. Jag startade med en rejäl frukost men jag hade behövt stoppa i mig mat någon timme före starten. Så det kommer jag att planera bättre nästa gång.

Vad vill du ge för tips till andra som funderar på att springa Tjejmilen?

Gör det! Njut! Det är så roligt och det finns många olika nivåer och deltagare. En del kör hårt medan andra joggar eller går. Se till att träna på milen på olika sätt innan så att du vet hur det känns. Ät ordentligt innan loppet!

Har du något nytt träningsmål?

När Katarina nu frågade om Tjejmilen så hade jag inte sprungit sprungit milen på ett tag. Min hemlis var ju att jag knappt orkade springa 200 meter för två år sedan. Men jag har tränat. Nu är jag så stolt och nöjd över mig själv. Och ja, jag vill springa fler lopp framöver!

Läs mer om Tessans resa:

Tessan är färdig med ”mesträning”

Tessan laddar med vila

Tjejmilen och alla bilderna

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar