Annons
Annons

Tjejvasan 2016 en fantastisk upplevelse


tjejvasan 2016

Upp till bevis på Tjejvasan 2016. Nu skulle vi alltså se om vår rullskidträning på den skånska platten hade gett resultat.

Tjejvasan med mina flickor blev en underbar upplevelse. Från starten i Oxberg till till målet i Mora. Wow! Vädret, spåren och energin under loppet! Jag lyckades ju dessutom byta start grupp så jag kunde åka tillsammans med flickorna.

Annons
tjejvasan 2016

På väg till bussen som skulle ta oss till starten på Tjejvasan. Maken gick först och bar utrustningen. Lyxigt!

tjejvasan2016

På bussen på väg till starten. Fullproppade med frukost, glada och förväntansfulla!

tjejvasan 2016

Vi var bland de första på plats i vår startfålla. Till vänster i bild syns de som gav sig iväg en kvart före oss.

tjejvasan 2016

Lite trängsel men vi väntade in varandra vi varje stopp.

tjejvasa 2016

Bara glada miner! Vi tog ordentliga pauser och vi passade på att knäppa av skidorna.

tjejvasan2016

och så fyllde vi ju på med energi förstås! Vi tog för oss av allt – blåbärssoppan, buljongen, kaffet och vattnet. Ja, och bullarna såklart!

Mor och döttrar som tränar för motionslopp – det här har jag lärt mig:

Träning! Det är viktigt att hitta en träning som passar alla i familjen. Prova olika former för att hitta träningsformer där alla får chans att briljera. Inför Tjejvasan har vi promenerat, sprungit, styrketränat och åkt rullskidor. Sedan så har jag lockat (mutat) med matig macka och smoothie efter träningen.

Realistiska mål! Den ena triggas av tider och vill vinna, den andra vill inte bli lämnad i sticket utan åka tillsammans från start till mål. Vi sporras av olika saker. Sätt realistiska mål som passar alla i gruppen. Att vi fokuserade på upplevelsen framför tävlingsgrejen, var en av nycklarna för oss.

Fällor! Det är kul att anta en motionsutmaning med sina vuxna barn. Men, det kan emellanåt vara frustrerande när ”ungarna” hellre vill göra annat än träna med mamma. Man får passa sig för att inte gå inte i mammarollen och komma med ”vet-bäst-attityd” och förmaningen i tid och otid.

Upplevelsen gav mersmak och vi han knappt lämna skidstadion innan flickorna pratade om nästa år.

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons


Laddar