Annons
Annons

Vässa klädstilen så den passar ditt cv


”Idag ska ett gäng vassa chefer @ ledarna få lära sig mer om klädernas signaler och färgernas betydelse för ledarskapet.” Så skrev jag på min Instagram före frukostföreläsningen i Stockholm igår morse.

Annons

Det räcker inte att bara vara ”hel och ren” om du vill sticka ut och göra karriär idag. Precis som ett företag behöver du värna om din image och stil om du vill ligga steget före. Att vässa klädstilen och låta färgerna förstärka budskapet i ditt cv är ett sätt.

Grått och blått är exempel på färger som tillskriver dig stabila attribut. Du uppfattas som säker, trygg och pålitlig. Perfekt färgval på kostymen. Har du bara svart i garderoben? Kör på det men tänk på att svart skapar distans. För att inte ge dig själv för mycket uppförsbacke – satsa på en accentfärg!

Du kan välja accenter som antingen dämpar eller sprakar. Välj en färg som passar för tillfället. Vill du uppfattas som lugn och noggrann bör du välja en färg från den kalla gruppen. Satsa på en eldigare färg från den varm gruppen om du vill visa din energi och fart.

Mer intressant läsning:

Tips! Så använder du färgerna till din fördel

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons


Laddar