Annons
Annons

Veckans modekampanjer om normer och ideal


Stilikonen Lauren Hutton i H&M:s höstkampanj.

Stilikonen Lauren Hutton i H&M:s höstkampanj.

Mångfald, ålder och könsnormer! Veckan som varit har handlat om lanseringar av modekampanjer där trenden är tydlig – det är inne att bryta normer och skapa nya ideal. 

Veckans snyggaste! H&M utmanar idealet och lyfter kvinnor i alla åldrar, former och hudfärger i sin senaste höstkampanj. Jag diggar verkligen den uppdaterade versionen av Tom Jones låt She’s a lady. Det är extra kul att få se en skymt av ikonen Lauren Hutton tillsammans med starka kvinnor tycker jag.

Annons

Veckans mest intressanta! Åhléns myntar begreppet klädmaktsorning och belyser kön, kläder och makt i sin senaste modekampanj. Med frontfigurer som Jens Lapidus ifrågasätter man  varför traditionellt manlig klädsel förknippas med mer status och makt än traditionellt kvinnlig.

Veckans mest slätstrukna! Esprit satsar på mångfald, individuellt uttryck och personlig stil med taggen #imperfect. Även här satsar man på en känd låt nämligen MC Hammer’s You can’t touch this. Trots medryckande toner och superbra satsning så kan jag inte komma över känslan av att kampanjen inte riktigt är av samma kaliber som de övriga två.

Vilken av modekampanjerna gillar du bäst?

Källor: Elle.com, Resume.se, Esprit

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons


Laddar