Annons
Annons

Weekend i Wien: julmarknad och Figlmüller


På väg in på restaurangen , glada eftersom vi lyckats få bord.

På väg in på restaurangen , glada eftersom vi lyckats få bord.

Wien förra helgen var fantastiskt! Men helt galet hur kallt det kändes trots att termometern”bara” visade fem minusgrader. Vi skojade om hur fötterna brukar kännas som isbitar när man besöker Jul på Liseberg men julmarknaderna i Wien tog priset. Så kallt! Brr…

Annons

Jag tog några bilder men det skulle det visa sig att lagringsutrymmet på min mobil blev fullt redan efter första middagen. Jag försökte radera lite gamla bilder men till slut så lade jag bara ner alltihop.

Det österrikiska köket är verkligen en fröjd för köttälskaren.

Det österrikiska köket är verkligen en fröjd för köttälskaren.

Jag hann iallafall föreviga världens största schnitzlar på Figlmüller. Stora som tallrikar, tunna och spröda. Tydligen supergoda om man får tro resten av familjen. Själv åt jag friterad Emmentaler. På tallriken längst ner i bild ser ni den friterade osten. Jag lyckades klämma en av tre bitar innan det tog tvärstopp. Det var gott men jag kan ju flika in att det var i maffigaste laget för matsmältningen.

Bäst av allt var att vi lyckades stråla samman med Vicky som idag pluggar i Storbritannien.

Bäst av allt var att vi lyckades stråla samman med Vicky som idag pluggar i Storbritannien.

Det bästa var att vi kunde stråla samman med schweiziska familjevännen Vicky som visade sig vara i Wien exakt samma helg på en internationell fäktningstävling. Senast vi sågs var för ett par år sedan när hon besökte oss i Helsingborg. Det är kul att se hur tjejerna har blivit stora och hur lätt det är att ta upp tråden igen.

Vicky, jag, Julia och Beyonces mormor Bettan efter ett minst sagt uppfriskande dopp i sundet sommaren 2013.

Vicky, jag, Julia och Beyonces mormor Bettan efter ett minst sagt uppfriskande dopp i sundet sommaren 2013.

Det är ju inte bara på vintern man har isbitar till tår. Jag minns mycket väl hur kallt det var att doppa fötterna den där gången.

Det är ju inte bara på vintern man har isbitar till tår. Jag minns mycket väl hur kallt det var att doppa fötterna den där gången.

Hoppas du har haft en fin tredje advent! Kram Katarina

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar