Annons
Annons

Weekend på whiskyön Islay


Som vi har njutit av vår weekend i Skottland! Höjdpunkten var alla whiskydestillerier på Islay men också Edinburgh – som verkligen visade sig från sin absolut bästa sida i solskenet.

Vi hyrde en bil och styrde kosan mot Islay. Att köra på ”fel” sida var inte svårt men skönt att vara två som kunde hålla ögon på vägen i rondeller och korsningar. Trafiken var varken speciellt hetsig eller tät utanför storstan.

Annons

Det går snabbt att komma in i den skotska livsstilen med en stor lantegendom, oöm bil och rutiga halsdukar.

Den här trippen valde vi att fokusera på upplevelsen kring whiskyn. Vi ville besöka destillerier, lära oss mer om tillverkningen och prova olika sorter. Den västligt belägna ön Islay var den självklara destinationen i det här fallet.

Redo för whiskyprovning på ett av öns alla destillerier.

Biljetterna till bilfärjan mellan Kennacraig och Port Askaig bokade jag hemifrån och eftersom vi åkte utanför säsong (turistsäsongen räknas maj-september) så fanns det gott om plats. Det tog 2,5 timme från fastlandet ut till ön.

Färjeläget Kennacraig ligger mitt ute i ingenstans. Vägskyltar fanns inte så gps:en i mobilen var det enda som guidade oss rätt.

Vi bodde minst sagt ståndsmässigt på pampiga Islay House.

En av hotellets många trappor utgjorde en vacker detaljbild.

Boendet Islay House visade sig vara en riktig pärla! Jag var lite deppig på förhand eftersom jag inte lyckades få rum på öns välrenommerade Bed & breakfast. Men det hela visade sig istället vara ett lyckokast. Du kan läsa mer om hotellet HÄR. Boendet och maten var väldigt prisvärt.

Islay bjöd på dramatiska vyer. Bild: Miss Whisky

Vädret kan man ju aldrig råda på men helt ärligt så upplevde vi snarare att dis, regntunga moln och friska vindar förstärks upplevelsen på Islay. Vyerna över  havet och de vindbitna mossarna med de karga bergen var storslagna.

Blåsigt! Varken i Edinburgh eller på Islay gick det att hålla frisyren i schack. Hårfixande kan räknas som bortkastad tid.

Klädmässigt så var det varma kläder, regnjacka och rejäla skor som gällde. Många vandrade eller cyklade mellan de olika destillerierna på ön och det satte så klart stilen på flera ställen.

Det blev också ett besök på Islay Woollen Mill men mer om det en annan gång. Idag blir det istället att blicka framåt och ta tempen på kommande trender. Jag är på väg upp till Stockholm för pressdagar med modenyheter den här veckan.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar